Остання редакція: 2015-06-24
Тези доповіді
Цукор-пісок упаковується в джутові мішки стандартного розміру місткістю 50, 60 і 80 кг. Наповнення і зважування мішків здійснюються за допомогою напівавтоматичних бункерних ваг ВПРВ-100-239. Зважування на цих терезах автоматичне при ручному надяганні і затиску мішка, відкритті вхідних заслінок і зніманні мішка. Межі зважування на цих терезах 50-100 кг, годинна продуктивність до 200 мішків місткістю 50 кг. Середня похибка з 10 порцій ±0,1%, похибка кожного схилу ±0,25%.
На оптових підприємствах для фасування та пакування бакалійних і гастрономічних товарів використовують дозатори вагові автоматичні для крупи і цукру-піску, фасувальні автомати, автомати для виготовлення пакетів, потокові лінії. Дозатор автоматичний ваговий призначений для зважування і насипання зважених порцій у пакети. Зважування здійснюється порівнянням маси продукту, що є у ковші ваги, з масою гир, установлених у гиретримачі. Дозатор установлений на зварній тумбі з ніжками, що регулюються по висоті. На тумбі розташована панель управління (кнопки "Пуск", "Стоп", сигнальна лампочка, пакетний вимикач електроживлення дозатора і тумблер).
Фасувальні автомати А5-АФА і А5-АФБ призначаються для фасування і пакування цукру-піску порціями 1 кг. Автомати виконують такі операції: друкування фарбою на паперовому рулоні написів і малюнків, виготовлення подвійного паперового пакета, заповнення пакета порцією товару, відміряного об'ємним способом, контроль маси порції, складання, склеювання і запечатування пакета, виштовхування готового пакета на конвеєр. Матеріал для виготовлення пакетів — папір для пакування продуктів на автоматах, ширина рулонів — 334 мм, діаметр рулонів 600—900 мм. Продуктивність автомата А5-АФА становить 3900 кг/год, А5-АФБ — 2700 кг/год. Допустима похибка дози становить ±1,5 %. Місткість мірних стаканів регулюєтьсянатискуванням кнопок "Більше", "Менше". Габаритні розміри фасувального автомата А5-АФА— 8000 х 4900 х 3000 мм, маса — 17650 кг.
Посилання
1. Азрилевич М.Я. Обладнання цукрових заводів; 3-є вид., перероб. і доп. // Легка і харчова промисловість. - 1982. - С. 292-296.
2. Апопій В.В., Міщук І.П., Ребицький В.М. та ін. Організація торгівлі: підручник; 2-ге вид., перероб. та доп. / за редакцією В.В. Апопія.- 2005.- 10.6. Обладнання для фасування та пакування товарів.